Termeni şi condiţii

Termeni şi condiţii

 

Site-ul  www.mesterionline.ro va fi  numit  in  continuare  MesteriOnline .

 

Folosirea acestui site (respectiv vizitarea acestuia, inregistrarea, folosirea serviciilor oferite de MesteriOnline prin intermediul site-ului www.mesterionline.ro) implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. MesteriOnline isi rezerva dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita "Termeni si conditii".

 

MesteriOnline garanteaza  Utilizatorului  acces  limitat,  in  interes  personal, pe site-ul www.mesterionline.rosi nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site -ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei MesteriOnline fara acordul prealabil scris al acesteia.

 

MesteriOnline nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la, functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorul este de acord in mod expres ca folosirea acestui site si achizitionarea serviciilor sau produselor se face pe propriul risc.

 

Dreptul de a crea o legatura web - link - catre site-ul www.mesterionline.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri, de orice fel, pentru MesteriOnline sau oricaruia dintre partenerii acestuia, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului MesteriOnline.

 

Folosirea site-ului www.mesterionline.ro si a serviciilor furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor fizice care au implinit 18 ani si persoanelor judicie, incluzand si persoane fizice autorizate.

 

MesteriOnline isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral Termenii si Conditiile oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site.

 

 

 1. Scopul urmarit

 

a)   Scopul acestor Termeni si Conditii este de a defini si reglementa conditiile de utilizare a acestui site, precum si termenii si conditiile aplicabile serviciilor oferite de  MesteriOnline prin intermediul site-ului www.mesterionline.ro persoanelor fizice si/sau juridice in vederea publicarii pe site de Anunturi pentru servicii in domeniul constructiilor.

b)  Site-ul www.mesterionline.ro contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri/pagini de internet pentru       utilizarea carora li se  vor  aplica  termeni  si  conditii  de  utilizare  specifici,  astfel  cum  sunt  acestia  specificati  pe  site - urile/paginile respective, MesteriOnline nefiind raspunzatoare si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor site-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi sau trimiteri din acestea. Includerea legaturilor sau  trimiterilor in  cadrul  site-ului  www.mesterionline.ro este  facuta  de  regula  pentru  ajutorul sau  in interesul   Utilizatorului,   iar   in   alte   cazuri   in   scop   publicitar.   Intrucat   MesteriOnline   nu   poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe  siturile unor terti, la  care se  face trimitere pe site-ul www.mesterionline.ro, Utilizatorul acceseaza acele site-uri si/sau le foloseste produsele/serviciile exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere.

c)   Intregul continut al site-ului www.mesterionline.ro incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe, precum si  orice  alte  date  si  aplicatii, sunt  proprietatea  MesteriOnline si/sau  a  partenerilor sai,  fiind protejate  conform  Legii  drepturilor de  autor  si  legilor  privind  dreptul  de  proprietate intelectuala  si industriala. Anunturile publicate de Utilizatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand Utilizatorilor site-ului www.mesterionline.ro, fiind  protejate ca  atare conform legii. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

 

2. Definitii - Termenii folositi in prezentul act vor avea urmatorul inteles:

 

a)   Utilizator - orice persoana fizica, in varsta de cel putin 18 ani, cu capacitate de exercitiu deplina, precum si orice persoana fizica si/sau persoana juridica (inclusiv persoana fizica autorizata) care acceseaza site-ul www.mesterionline.ro  fiind  interesata  publicare  unui/unor  Anunt-uri,  de  datele,  informatiile,  anunturile  si/sau serviciile furnizate prin intermediul site-ului, ori care achizitioneaza servicii furnizate de MesteriOnline prin intermediul site-ului www.mesterionline.ro .

 b)  Furnizor - MesteriOnline  

c)   Anunt - oferta publica lansata de un Utilizator cu scopul de a fi publicata de catre MesteriOnline prin intermediul site-ului www.mesterionline.ro cu privire la vanzarea, cumpararea sau inchirierea unui Produs/Serviciu.

d)  Produs – bun care poate fi comercializat conform legii si care nu incalca limitele impuse prin Termeni si

Conditii .

e)   Serviciu – activitate prestata in favoarea unei persoane conform legii si care nu incalca limitele impuse prin Termeni si Conditii .

f)   Termeni si Conditii - prevederile din acest document, create de MesteriOnline care definesc conditiile si regulile pe care Utilizatorul trebuie sa le respecte in vederea utilizarii site-ului www.mesterionline.ro, aplicabile in egala masura la achizitionarea de catre Utilizatori a serviciilor furnizate de MesteriOnline prin intermediul site- ului www.mesterionline.ro.

g)   Operatori -  persoane  special  instruite  de  catre  Furnizor  pentru  verificarea/moderarea  continutului Anunturilor publicate de catre Utilizatori pe site-ul www.mesterionline.ro .

 

3. Aspecte Generale

 

a)   Un Anunt va fi creat prin completarea unui formular, disponibil in cadrul site-ului www.mesterionline.ro, care sa contina:

 •  datele reale de contact ale Utilizatorului,
 •  descrierea reala a produsului / serviciului care face obiectul Anuntului,
 •  pretul.

b)  Prin trimiterea Anuntului spre publicare catre Furnizor, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile prezentului document, fiind pe deplin constient de faptul ca, in caz de nerespectare a acestora, poate fi tras la raspundere conform prevederilor acestuia. Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in Anunt si/sau comunicate Furnizorului.

c)   Procedura postarii unui Anunt pe site-ul www.mesterionline.ro este detaliata la sectiunea intitulata „Cum functioneaza ” din cadrul site-ului www.mesterionline.ro.

d)  Valabilitatea unui anunt este de 14 zile cu posibilitatea de prelungire la sfarsitul acestui termen.

e)   Serviciile  oferite  de   catre   Furnizor  respecta  legislatia  privind  protectia  consumatorului  conform Ordonantei Guvernului nr. 21/1992, ale Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic si  Ordonantei Guvernului nr.  130/2000 privind protectia consumatorilor la  incheierea si  executarea contractelor la distanta.

f)   Utilizatorul care  acceseaza site-ul  www.mesterionline.ro poate face  comentarii la  adresa  serviciilor si  produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. Furnizorul isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

g)   Utilizatorul declara ca este de acord ca prin inregistrarea pe site-ul www.mesterionline.ro sau prin utilizarea site-ului, inclusiv a oricaror posibile aplicatii conexe sau a oricaror informatii furnizate ca parte a serviciilor site -ului www.mesterionline.ro:

 

1.   intra in relatie contractuala cu Furnizor, pe baza termenilor prevazuti in Termeni si

Conditii de Utilizare;

si

2.   devine Utilizator al site-ului www.mesterionline.ro.

 

h)  Prin apasarea butonului “Inregistrare”, Utilizatorul declara ca a citit si a inteles termenii prevazuti in Termeni si Conditii de Utilizare si ca agreeaza sa respecte toate prevederile acestuia.

 

4. Drepturile si Obligatiile Furnizorului

 

a)   Furnizorul se obliga sa publice toate Anunturile transmise de catre Utilizatori prin intermediul site-ului

www.mesterionline.ro  care sunt conforme cu prevederile/conditiile impuse prin prezentul document.

b)  Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea site-ului www.mesterionline.ro sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Anunt de catre Utilizator si  datele publicate in  cadrul site-ului www.mesterionline.ro de catre Furnizor, cu  exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Utilizatori care se datoreaza faptului ca Operatorii Furnizorului au modificat partial Anuntul, astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe site-ul www.mesterionline.ro.

c)   Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca site-ul www.mesterionline.ro va fi disponibil neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori. Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea Anunturilor sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.

d)  Furnizorul  nu   este   responsabil  de   intarzierile  cauzate  de   defectiuni  tehnice   aparute   la   nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.

e)   Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, in special pentru furnizarea de continut eronat cu privire la datele produsului sau serviciului ce face obiectul Anuntului.

f)   Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial un Anunt in cazul in care se constata ca acesta incalca Termenii si Conditiile in orice mod, in special in cazul in care acesta are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietatea intelectuala ale unei terte persoane sau este contrar bunelor practici, care actioneaza in detrimentul Furnizorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala. De asemenea Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte portiuni din continutul  site-ului www.mesterionline.ro.

g)   Furnizorul nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligat la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de comentariile sau comunicarile electronice ale vreunui Utilizator, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document.

h)  Furnizorul are dreptul de a sterge orice anunt sau de a bloca conturile in cazul in care exista suspiciunea ca prin  intermediul anunturilor publicate sau  a  conturilor create s-au adus sau  se  pot  aduce prejudicii referitoare la securitatea activitatilor altor utilizatori ai serviciului. De asemenea, in cazul in care anuntul afecteaza in mod negativ reputatia Furnizorului sau sunt in orice alt fel daunatoare pentru Furnizor.

i)    Furnizorul declara ca este detinatorul drepturilor de proprietate intelectuala lega te de site-ului www.mesterionline.ro, in afara Anunturilor publicate pe site de catre Utilizatori cu privire la care are un drept neexclusiv de utilizare/publicare in conditiile prevazute de prezentul document.

j)    Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate.

Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale Produselor/Serviciilor descrise in Anunturi.

k)   Potrivit  legislatiei  in  vigoare  Furnizorul  are  obligatia  sa  informeze  de  indata  autoritatile  publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de destinatarii serviciilor sale sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de Utilizatorii site-ului www.mesterionline.ro.

 

5. Drepturile si Obligatiile Utilizatorului

 

a)   Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de serviciile site -ului, atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor acestui document.

b)  Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate si declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a produsului / serviciului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile Furnizorului si/sau ale altor Utilizatori.

c)   Utilizatorul  declara  pe   propria  raspundere  ca   este   titularul  tuturor  drepturilor  de   proprietatea intelectuala, inclusiv al drepturilor de autor in privinta continutului publicat, inclusiv fotografii, si este de acord ca acesta sa fie publicat de Furnizor pe toate si oricare dintre platformele sale online, si prin alte mijloace, cum ar fi: comunicate de presa, televiziune, bannere, panouri publicitare si Internet.

d)  Prin completarea formularului si/sau transmiterea Anuntului catre Furnizor spre publicare in cadrul site-ului www.mesterionline.ro , Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile din prezentul document.

e)   In afara informatiilor legate de propriul Anunt, Utilizatorului ii este strict interzis sa preia orice informatii de pe site-ului www.mesterionline.ro in vederea republicarii totale sau partiale sub orice forma, fara a avea acordul in scris al Furnizorului in acest sens.

f)   Utilizatorul persoana fizica declara ca are cel putin varsta de 18 ani, nu este si nu reprezinta un competitor al Furnizorului si nu utilizeaza serviciile pentru motive care sunt in competitie cu Furnizorul, are putere si autoritate deplina pentru a intra in relatia contractuala, iar actionand in acest fel nu contravine oricaror altor contracte  in  care  este  parte,  nu  va  intreprinde  actiuni  care  contravin  sau  violeaza  drepturile Furnizorului, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala precum drepturi de marca sau de copyright .

g)   Utilizatorul persoana juridica declara ca detine un reprezentant legal cu o varsta minima de 18 ani, fiind autorizata sa functioneze, nu este si nu reprezinta un competitor al Furnizorului si nu utilizeaza serviciile pentru motive care sunt in competitie cu Furnizorul, are putere si autoritate deplina pentru a intra in relatia contractuala, iar actionand in acest fel nu contravine oricaror altor contracte in care este parte, nu va intreprinde actiuni care contravin sau violeaza drepturile Furnizorului, inclusiv drepturile de proprietate intelectuala precum drepturi de marca sau de copyright.

 

6. Verificarea/Moderarea Anunturilor

 

a)   Verificarea/moderarea Anunturilor publicate in cadrul site-ului www.mesterionline.ro de catre Operatorii Furnizorului are ca scop inlaturarea Anunturilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta prevederile prezentului document (au un continut considerat jignitor sau calomnios, sunt contrare bunelor practicietc.), incercand astfel sa se ofere celorlalti Utilizatori o baza de date care sa contina un numar cat mai mic de Anunturi eronate.

b)  Nu este permisa publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Serviciu/Produs.

c)   Nu este permisa stergerea si republicarea anunturilor cu acelasi continut la un interval mai mic de 14 zile(termenul de reactualizare al unui anunt)

d)  Un Anunt este valabil pentru un singur Serviciu/Produs. Nu sunt admise spre publicare Anunturi care fac referire la mai multe Servicii/Produse.

e)   Nu pot fi publicate Anunturi cu date evident false.

f)   Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin preturi considerate nese rioase de catre Furnizor (de exemplu, dar fara a se limita la: preturi de 1 leu, preturi mult inferioare pietei/statisticilor aflate la dispozitia Furnizorului).

g)   Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin poze preluate din alte surse (pozele care prezinta sigla altor site-uri, inscrisuri sau poze cu titlu de prezentare oferite de prestatori de servicii, producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul Anuntului).

h)  Nu sunt admise spre publicare Anunturi pentru:

 •  servicii de vanzare
 •  droguri, obiecte si materiale erotice sau obscene
 •  alcool si bauturi alcoolice
 •  tigari si produse pe baza de tutun
 •  servicii ghicitoare, clarvazatoare, tarot si alte activitati similare o  bunuri obtinute prin furt, jaf, inselatorii sau alte tipuri de crima o bunuri periculoase pentru sanatatea si viata umana
 •  bunuri inexistente
 •  animale pe cale de disparitie
 •  matrimoniale, sex platit, videochat, masaj erotic sau alte servicii asemanatoare
 •  oferte de locuri de munca care implica masaj erotic, sex platit sau activitati de videochat
 •   oferte de job tip multi-level marketing/network marketing sau joburile de tip lucru de acasa prin internet
 •  produse contrafacute sau replici
 •  cererea de bunuri sau servicii, cu exceptia celor ce se incadreaza in categoria Locuri de munca
 •  materiale explozibile, articole pirotehnice (focuri de artificii, petarde)
 •  muzica, filme, software sau alte bunuri care incalca drepturile de autor si proprietate intelectuala
 •  lucrari de diploma sau ajutor in scrierea unei lucrari de diploma
 •  servicii de imprumut, amanet, credite sau camata, camatarie sau alte activitati similare
 •   produse farmaceutice si medicamete cu exceptia suplimentelor alimetare, vitamine, medicamente pe baza de plante,
 •  organe umane
 •  arme si munitii ce necesita autorizatie corespunzatoare pentru comercializarea lor
 • o echipamente spy, de spionaj

i)    Nu pot fi publicate anunturi care contin link-uri catre alte site-uri.

j)    Nu  este  permisa  manipularea  cuvintelor  cheie  din  continutul  anuntului  (introducerea  in  titlul  sau descrierea anuntului de cuvinte cheie care nu au legatura cu produsul / serviciul oferit)

k)   Nu pot fi publicate anunturi in alta limba decat cea Romana sau care contin un limbaj necorespunzator.

l)    Nu se admit anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa.

m) Nu sunt permise mesajele electronice nesolicitate (denumite general spam). Orice anunt care incurajeaza aceste mesaje sau ofera loc de munca pentru trimiterea lor va fi dezactivat.

n) Nu este permisa actionarea in mod necinstit sau neprofesionist prin actiuni si comportament neprofesioniste prin  publicarea  pe  site-ul  www.mesterionline.ro de  continut  (informatii,  imagini,  etc)  nepotrivit, inexact sau inacceptabil.

o)  Nu este permisa publicarea de informatii incorecte in formularul de inregistrare. Recomandam sa se ia toate  masurile de precautie disponibile pe  site-ul  www.mesterionline.ro pentru  protejarea informatiilor, precum adresa de email, numarul de telefon de contact, adresa personala sau alte informatii de natura confidentiala.

p)  Nu este permisa crearea unui profil fictiv, fals sau incorect sau in scop comercial, direct sau indirect.

q)  Nu este permisa utilizarea sau incercarea de utilizare a contului de Utilizator al unei alte persoane.

r)   Nu este permisa participarea, direct sau indirect, in implementarea sau dezvoltarea unei retele care incearca sa implementeze practici comerciale utilizand resurse disponibile in cadrul site-ului www.mesterionline.ro sau folosind Utilizatori ai site-ului www.mesterionline.ro, inclusiv orice practica de tip vanzare sau colectare de date de identificare (inclusiv date demografice) ale  Utilizatorilor, orice tip de schema piramidala sau practica similara.

s)   Nu   este   permisa   copierea,  licentierea   sau   sub-licentierea,  publicarea,  distribuirea,  transmiterea, executarea,  afisarea,  vanzarea,  redenumirea  sau  transferarea  oricarei  informatii     gasita  pe  site-ul www.mesterionline.ro (cu exceptia informatiilor proprii), cu exceptia situatiilor permise prin acesti Termeni si Conditii de Utilizare sau in cazurile expres autorizate de Furnizor.

t)   Nu   este   permisa   efectuarea   de   activitati   de   reverse-engineering,  decompilarea,  dezasamblarea, descifrarea, sau actionarea in orice modalitate pentru a extrage codul informatic sursa  pentru orice element de proprietate intelectuala utilizat pentru furnizarea Serviciilor sau a oricarei parti a acestora.

u)  Nu este permisa sugerarea sau afirmarea, de catre Utilizator, direct sau indirect, ca este afiliat cu sau recomandat  de  Furnizor,  cu  exceptia  cazurilor  in  care  a  intrat  intr-o  relatie  contractuala  scrisa  cu Furnizorul (aceasta include prezentarea sa ca si reprezentant sau partener Furnizorului, daca nu a fost autorizat de Furnizor pentru aceasta).

v)   Nu este permisa utilizarea sau copierea de informatii, a continutului sau a oricaror date vizualizate pe site sau obtinute de la Furnizor pentru a furniza orice serviciu care concureaza, in intelegerea proprie a Furnizorului, cu Furnizorul.

w) Nu este permisa adaptarea, modificarea sau crearea de lucrari pe baza continutului site-ului www.mesterionline.ro.

x) Nu este permisa inchirierea, oferirea leasing, imprumutarea, comercializarea, vanzarea/re-vanzarea accesului in cadrul site-ului www.mesterionline.ro sau a oricarei informatii din acest site, sau al echivalentului acesteia, total sau partial;

y)   Nu este permisa primirea de sponsorizari sau obtinerea de venituri din utilizarea site-ului, fara acordul expres in scris al Furnizorului.

z)   Nu  este  permisa  eliminarea oricaror  elemente de  copyright, marci  inregistrate sau  alte  drepturi  de proprietate publicate pe site-ul www.mesterionline.ro sau despre Furnizor.

aa) Nu este permisa eliminarea, acoperirea sau ascunderea in orice fel orice forma de reclama inclusa pe site.

bb)Nu  este  permisa  colectarea,  utilizarea,  copierea  sau  transferarea  oricarei  informatii,  inclusiv  (dar nelimitativ) informatii ce permit identificarea unor persoane, cu exceptia celor permise explicit prin acest contract precum si celor pentru care proprietarul unor astfel de informatii si-a dat acordul in mod expres.

cc) Nu este permisa incalcarea sau utilizarea marcilor Furnizorului, logo-ul si/sau marci comerciale, inclusiv, in orice nume de afaceri, email sau adresa web (URL).

dd) Nu este permisa incarcarea, publicarea sau comunicarea in orice forma a oricaror informatii care:

 

a.   Contin afirmatii false sau contin elemente false cu privire la identitatea proprie a Utilizatorului.

b.   Sunt ilegale, calomnioase, abuzive, obscene, discriminatorii sau inacceptabile;

c.   Sunt introduse in campuri de identificare nepotrivite, inclusiv situatiile in care date de co ntact personale (email, telefon, adresa, etc) sunt publicate fara ca Furnizorul sa fi permis publicarea acestora prin specificarea unor campuri dedicate acestor informatii.

d.   Includ informatii pentru care nu exista dreptul sa fie distribuite sau sunt puse la dispozitie conform oricarei legi sau oricarui contract care prevede astfel;

e.   Incalca  drepturi  de  autor,  drepturi  de  proprietate  sau  brevete,  marci  comerciale,  secrete comerciale.

f.    Contine sau fac trimitere catre virusi informatici, aplicatii de tip worm sau trojan sau orice alt cod informatic, fisiere sau programe care colecteaza date de identificare sau intrerup, distrug sau limiteaza functionalitatea oricarei aplicatii informatice sau a oricarui echipament informatic sau al echipamentelor de telecomunicatii ale Furnizorului sau ale oricarui Utilizator al site-ului www.mesterionline.ro;

 

ee) Ca urmare a constatarii nerespectarii oricaror dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre Anunturile publicate pe site-ul www.mesterionline.ro (inclusiv cele promovate), Operatorii Furnizorului vor avea dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz:

 fie sa modifice partial Anuntul, in masura in care acest lucru este posibil, astfel incat sa se evite stergerea Anuntului respectiv de pe site si sa se indrepte erorile sau neadvertentele constatate;o  fie  sa  se  intrerupa  continuitatea  publicarii  Anuntului  prin  refuzarea  lui.  Refuzarea  Anuntului inseamna dezactivarea postarii acestuia in cadrul site-ului www.mesterionline.ro.

ffIn cazul refuzarii Anuntului si stergerii acestuia din cadrul site-ului www.mesterionline.ro, Utilizatorul va fi informat intotdeauna  in  scris  prin  e-mail  despre  motivul  refuzului,  acesta  avand  posibilitatea  de  a  remedia problema si a republica Anuntul.

gg)In  cazul  in  care  Utilizatorul  publica  in  mod  repetat  Anuntul  fara  a  remedia  problemele  semnalate, Furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul Utilizatorului site-ul www.mesterionline.ro in vederea postarii de noi Anunturi sau administrarii Anunturilor existente.

hh)   In situatia modificarii Termenilor si Conditiilor modificarile intervenite nu se vor aplica acordurilor privind publicarea unor  Anunturi  care  au  fost  incheiate  intre  Furnizor  si  Utilizatori sub  egida  Termenilor si Conditiilor anteriori.

 

 

7. Procedura de depunere si solutionare a plangerilor si sesizarilor primite din partea Utilizatorilor

 

a)   Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu ser viciile oferite de Furnizor, respectiv Anunturile transmise/publicate/nepublicate de MesteriOnline in cadrul site-ului www.mesterionline.ro, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat.

b)  De asemenea, Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator in cadrul site-ului www.mesterionline.ro care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de MesteriOnline ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al site-ului www.mesterionline.ro, despre care au cunostinta.

c)   Plangerile vor fi depuse prin intermediul formularului de contact aflat in cadrul site-ului www.mesterionline.ro.

d)  Plangerile  si/sau  sesizarile  transmise  Furnizorului  vor  include  datele  de  identificare  a  Utilizatorului, numarul de identificare a Anuntului ce face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un anumit Anunt), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identifica rii evenimentului sesizat si/sau a Anuntului (dupa caz) si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil.

e)   Plangerile/sesizarile vor fi  analizate si vor primi raspuns in termen de  maxim 5 zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii  Utilizatorului,  Anuntului  si/sau  a  problemei.  In  situatia  in  c are  petentul  nu  a  transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator.

f)   Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link - ul: http://www.anpc.gov.ro

 

 

10. Nota de Informare privind Protectia Datelor cu Caracter Personal

 

a)   Conform prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter  personal  si  libera  circulatie  a  acestor  date,  modificata  si  completata prin  Legea  102/2005, MesteriOnline are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care Utilizatorii i le furnizeaza cu ocazia accesarii site-ului www.mesterionline.ro si/sau completarii formularelor disponibile in cadrul site-ului www.mesterionline.ro.

b)  Orice  persoana care  acceseaza  site-ul  www.mesterionline.ro si/sau  care  ofera  date  si/sau  informatii cu  caracter personal prin intermediul formularelor disponibile in cadrul site-ului www.mesterionline.ro, isi manifesta consimtamantul in mod expres si neechivoc pentru ca MesteriOnline sa prelucreze datele cu caracter personal furnizate de Utilizatori cu aceasta ocazie. Datele cu caracter personal colectate de catre MesteriOnline prin intermediul site-ului www.mesterionline.ro vor fi utilizate pentru scopurile asociate achizitionarii de catre Utilizatori a  serviciilor oferite de Furnizor prin intermediul acestui site, respectiv prestarii in conditii optime a serviciilor solicitate de catre Utilizatori Furnizorului, precum si, in general, a administrarii relatiei Furnizorului cu Utilizatorii, in scopuri de marketing (inclusiv marketing direct), in vederea efectuarii de studii de piata si inclusiv intreprinderea de alte activitati de catre Furnizor, permise de lege, ce nu fac obiectul altor aprobari separate exprese din partea Utilizatorilor. Prin urmare, toate datele oferite de Utilizatori prin accesarea si/sau completarea formularelor disponibile in cadrul site-ului www.mesterionline.ro vor putea fi colectate si prelucrate de catre Furnizor, putand fi folosite de catre acesta. In situatii exceptionale, conform prevederilor legale in vigoare, autoritatile pot solicita ca Furnizorul sa dezvaluie anumite informatiilor care pot conduce la identificarea unui Utilizator, conform prevederilor legale aplicabile.

c)   Conform Legii nr. 677/2001, fiecare Utilizator beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, Utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite stergerea datelor.

d)  Pentru exercitarea oricaruia dintre aceste drepturi, Utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa in acest sens, datata si semnata, la urmatoarea adresa de e-mail : office@mesterionline.ro, specificand totodata dreptul pe care doreste sa il exercite asupra datelor sale.

e)   Datorita modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul Furnizorului sunt transmise pe cale electronica, Furnizorul nu poate fi facut raspunzator in nici un fel de pierderea acestora sau de copierea  informatiilor  de  catre  persoane  neautorizate, prin  folosirea  de  aparatura  sau  software  de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, Furnizorul va lua toate masurile si va pune la dispozitie toate fisierele necesare organelor competente abilitate sa rezolve acest tip de infractiune.

f)   Informatiile  furnizate  catre  Furnizor  sunt  folosite  numai  in  scopul  pentru  care  au  fost  introduse (efectuarea comenzilor, trimiterea de  mesaje personalului Furnizorului, abonarea la  newsletter, etc), conform legilor  in  vigoare.  Furnizorul nu  furnizeaza adresa  dumneavoastra de  e-mail  unor  terti,  nu incurajaza spam-ul, si nu face publice datele furnizate de clientii sai fara acordul explicit al acestora.

g)   Furnizorul nu poate fi facut responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei Utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

h)  Orice accesare a bazei de date cu informatii personale a oricarui Utilizator al site -ului  www.mesterionline.ro, inclusiv orice incercare de acces neautorizat, va fi inregistrata intr-un fisier de acces. Fisierele de acces vor face posibila identificarea de catre Furnizor a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fara un motiv legitim, in vederea sesizarii organelor competente. Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.mesterionline.ro, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului www.mesterionline.ro si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

i)    Site-ul  www.mesterionline.ro foloseste  cookie-uri. Navigand  in  continuare, va  exprimati acordul  pentru  folosirea cookie-urilor. Afla mai multe in Anexa nr. 2.

 

11. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

 

a)   Site-ul www.mesterionline.ro este gazduit de serverele unei terte firme. Furnizorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. Furnizorul nu va putea fi facut raspunzator pentru erorile aparute din cauza folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.mesterionline.ro. Furnizorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.mesterionline.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

 

 

 

 

12. Declaratie de neasumare a raspunderii

a)   Furnizorul recomanda Utilizatorului sa nu se bazeze pe Furnizor sau pe orice informatie din site-ul www.mesterionline.ro.

b)  Furnizorul poate depune diligente pentru evaluarea anumitor informatii publicate de Utilizatorii site-ului, totusi Furnizorul nu controleaza si nu examineaza intotdeauna continutul si informatiile generate de Utilizatori in privinta corectitudinii si completitudinii. Astfel, Furnizorul nu acorda nici o garantie si nu isi asuma nicio raspundere.

c)   In masura permisa de lege, Furnizorul nu isi asuma nicio garantie si nicio raspundere, incluzand, fara limitare, orice garantii de comercializare, de competenta / potrivire pentru orice scop particular, de corectitudine a datelor sau de ne-incalcare a unor posibile drepturi. In cazul in care sunteti nemultumit sau prejudiciat de Furnizor sau de orice element asociat cu Furnizorul puteti inchide contul de Utilizator.

d)  Furnizorul nu este raspunzator si nu realizeaza nici o declaratie de asumare sau de garantare pentru livrarea oricarui mesaj electronic (inclusiv publicarea sau distributia oricarei informatii generate de utilizator) transmise prin site-ul www.mesterionline.ro catre orice Utilizator sau catre orice aplicatie. In plus, Furnizorul nici nu garanteaza si nici nu isi asuma ca utilizarea acestor servicii de catre utilizator nu ar putea dauna / contraveni drepturilor unor terti.

e)   Furnizorul nu are nici o obligatie sa verifice identitatea persoanelor inregistrate pentru serviciile oferite in cadrul site-ului www.mesterionline.ro si nici sa urmareasca utilizarea serviciilor sale de catre alti Utilizatori ai site-ului. Astfel, Furnizorul nu  isi asuma nici  o  responsabilitate pentru eventualul furt  de  identitate sau  orice utilizare gresita / nepotrivita a identitatii sau informatiilor utilizatorului.

f)   Furnizorul nu garanteaza ca serviciile furnizate vor functiona fara intreruperi sau erori in functiona re. In cazuri speciale, utilizarea serviciilor poate fi intrerupta datorita unor lucrari de mentenanta, actulizare sau datorate nefunctionarii unor sisteme informatie sau a unor echipamente informatice. Furnizorul nu isi asuma  nici  o  responsabilitate pentru  orice  prejudicii  produse  de  astfel  de  intreruperi  sau  erori  de functionare. Mai mult, Furnizorul nu isi asuma nici o responsabilitate privind functionarea incorecta, imposibilitatea de acces sau conditiile nefavorabile de utilizare a site-ului www.mesterionline.ro, datorate echipamentelor necorespunzatoare, perturbarilor datorate furnizorilor de comunicatii internet sau datorate oricaror altor motive.

 

13. Modificarile prezentului document

 

a)   Furnizorul  isi  rezerva  dreptul  de  a  modifica  Termenii  si  Conditiile  fara  o  notificare  prealabila  a Utilizatorului.

b)  Este responsabilitatea Utilizatorilor de a verifica periodic continutul acestor Termeni si Conditii.

 

14. Legea aplicabila. Litigii

 

a)   Orice alta problema cauzata de serviciile si produsele oferite de site -ul www.mesterionline.ro si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

b)  In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane sau unui organism de rezolvare a disputelor alternativ, agreat de ambele parti. Fiind de acord  cu  acesti  Termeni si  Conditii de  Utilizare a  site-ului  www.mesterionline.ro, clientul isi  asuma  in  totalitate consecintele ce decurg din folosirea in aceste conditii a site-ului

c)   Drepturile si obligatiile partilor, mentionate in prezentul act, precum si toate efectele juridice pe care acesta le produce sunt guvernate de legea romana in vigoare.

d)  Orice litigiu care are ca obiect o disputa aparuta in legatura cu acesti Termeni si Conditii urmeaza a fi solutionat de instantele competente din Romania.

 

 

Anexa 1 – Despre cookie-uri.

Este bine de stiut ca cookie-urile web ajuta site-urile sa va retina preferintele. Prin folosirea acestora, veti avea o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate interesului dvs.

a.   Ce sunt cookie-urile?

Acestea sunt mici fragmente de date din browserul dvs. si elimina necesitatea de a va repeta de fiecare data cand reveniti pe un site web. De exemplu, acestea ajuta magazinul online sa retina produsele pe care le-ati asezat in cosul de cumparaturi.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Cookieurile NU sunt virusi!

Acestea ne ofera feedback despre modul cum dvs. utilizati site-ul, astfel incat sa le putem face mai eficiente si mai accesibile pentru dvs.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati in cadrul site-ului www.mesterionline.ro, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau  nu.  Aceste  cookie-uri sunt  folosite pentru  a  ne  arata  contul  cu  care  sunteti  ingregistrat si  daca  aveti permisiunea pentru un serviciu anume. Daca nu ati selectat "pastreaza-ma inregistrat", acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

 

b.   Cand pot fi utilizate cooki-urile - exemple: Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului.

Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor - retinerea parolelor, preferintele de limba.

Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics - cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 

c.   Cum puteti sa va asigurati ca navigati fara griji cu ajutorul cookie-urilor?

• Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acce s.

•  Daca impartiti accesul la  calculator, puteti lua in  considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site -urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

 

• Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

 

d.   Cum puteti opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri dificil de vizitat si folosit.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume

 

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie -urilor. Aceste setari se gasesc de regula in "optiuni" sau in meniul de "preferinte" al browserului tau.